Sziasztok!

Kezdjük…

Nos a legfontosabb dolog, amit a tanulásról el kell mondanom: a TANULÁS NEM VELÜNK SZÜLETETT KÉPESSÉG!
Ezt be kell látnia mindenkinek, aki tanul. Ha ez így van –márpedig így van -, akkor viszont hogyan tanul mégis mindenki? Ahogy sikerül. Már az általános iskolában elkezdődik: „Te hogy tanultad meg a verset? Te hogy tanultad meg a matekot? stb, stb…” A szüleink is jó sokat segítenek: „Ülj le fiam/lányom, és tanuld meg a leckét.” A tanár az iskolában mit mond? Hogy ezt és ezt tanuljátok meg. Azt nem mondja meg, hogyan. Szerintem először mindenkit meg kellene tanítani tanulni. Sokkal hatékonyabban és sokkal gyorsabban tudná mindenki megtanulni a tanulnivalót. Később ez még nagyobb probléma, mert a középiskolában egyre több lesz az anyag. Az egyetemről meg ne is beszéljünk. Mi történik ilyenkor? Egyre több időt töltünk tanulással. A baj viszont az, hogy az idő egy véges és ráadásul elég szűkös erőforrás. Egy nap 24 órából áll, és kész. Se több, se kevesebb.
Ráadásul a felsőfokú tanulmányokat sokan munka és család mellett végzik. Ezért kiemelten fontos mindenkinek, hogy a lehető legrövidebb időalatt a legtöbb dolgot tanulja meg. Így maradna idő a családra, a magánéletre, a barátokra, a hobbira…

Erre jó a TurbóTanulás!

De nézzük, hogyan tanul egy átlagos diák?
Általában olvas.
Csak egy baj van.
Az olvasás nem egyenlő a tanulással. Mert ha egyenlő lenne, akkor mindent megtanulnánk, amit olvasunk. Akkor hogy tanul az átlagos diák? Megint elolvassa az anyagot. Meg megint. Ezek szerint a tanulás egyenlő a sokszor elolvasással? Hát az tény, ha sokszor elolvasol valamit, azt megjegyzed. Csak van egy kis baj: olvasni bizony eléggé hosszadalmas. Az olvasás időigényes dolog. És mint tudjuk, az idő egy szűkös erőforrás. Kevés áll rendelkezésre belőle. És azt a keveset is nagyon sok mindenre kell felhasználnunk. Ezért nem mindegy, hogy milyen módszerekkel tanulunk.

! A TurbóTanulás tréningen ezért külön blokk foglalkozik a gyorsolvasási technikákkal.

Az elején tisztáztuk, hogy a tanulás nem velünk született képesség.
Ezért tanulni is meg kell tanulni!

Vegyük például a futást. Futni minden egészséges ember tud. Aki viszont atletizál, az megtanul futni. És már a kezdő atléta is könnyedén leelőzi azt, aki soha nem tanult futni, de egyébként „tud” futni.
Mi a helyzet a beszéddel? Beszélni is általában mindenki tud. (Van, aki nem is keveset…)Szerinted a bemondók, a szóvivők, a színészek tanulnak beszélni?
Ezért kell nekünk is megtanulni tanulni.
Saját érdekünkben kell a leghatékonyabb módszereket alkalmaznunk, hogy a legkevesebbet kelljen a tanulásra rászánnunk az időnkből.

Szokták mondani: az idő pénz.
Az idő ennél sokkal több!
Az idő = ÉLET. Ugyanis NINCS AZ A PÉNZ a földön, amivel meg lehet vásárolni a már elmúlt vagy eltelt időt. Nem tudjuk visszahozni, újraélni.
Egy komoly vizsga reggelén, amikor vizsgázni mennek a tanulók, sokan sok pénzt adnának azért, hogy visszatekerjék az időt azért, hogy megtanulhassák a meg nem tanult anyagot.
Csak sajnos nem lehet.
Vajon miért nem tanulták meg? Hiszen tudták, hogy vizsgájuk lesz.
Vagy azért, mert elpocsékolták a tanulásra fordítható időt, vagy csak nem jó módszerrel tanultak.

Ezért a TurbóTanulás tréning több, mint tanulásmódszertan, vagy a tanulási technikák tanfolyama. A tréningen a vezetői képzésekből átvett IDŐGAZDÁLKODÁSI technikákra is megtanítunk, hogy azt a bizonyos 24 órát a lehető legjobban ki tudd használni.

Sikeres tanulást kívánunk:
A TurbóTanulás csapata

További információ: www.turbotanulas.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turbotanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr72917436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása